Bedrijfsnaam

De leukste uitjes in Leiden

Geplaatst op

Leiden is een leuke, bruisende stad in Zuid-Holland. Het word ook wel de Sleutelstad, Stad van Ontdekkingen en stad van Rembrandt genoemd en staat bekend om zijn grachten, hofjes en monumentale gebouwen. Leiden kent een rijke geschiedenis en daarom is er op het gebied van cultuur veel te beleven. Ook zijn er genoeg activiteiten te doen en is er voldoende natuur om in te ontspannen.

Cultuur

Leiden heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. Na Amsterdam heeft het de grootste historische binnenstad van Nederland. De mooiste bouwwerken van de stad die je gezien moet hebben zijn het Stadhuis, het Gemeenlandshuis van Rijnland, de Pieterskerk en de Hooglandse Kerk.

Alle 13 musea kun je gemakkelijk met de nieuwe OV-museumlijn 10 bezoeken. Deze rijdt dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur om de 20 minuten. Enkele musea die zeker een bezoek waard zijn:

  • Museum Boerhaave: in dit museum vindt je de belangrijkste ontdekkingen uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis.
  • Rijksmuseum van Oudheden: dit museum is geschikt voor jong en oud. Hier kun je archeologische vondsten en kunst uit het Oude Egypte, Nabije Oosten, Griekenland, Etrurië (huidige Italië), Romeinse Rijk en Nederland.
  • CORPUS ‘reis door de mens’: wanneer je door dit museum loopt, lijkt het net alsof je door een menselijk lichaam loopt. Je leert op een bijzondere manier over het functioneren van de mens: leuk voor jong en oud!

Activiteiten

Houd je niet zo van de kerken en musea? Je kunt ook veel activiteiten ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een sloep huren in Leiden en hiermee de stad ontdekken. In plaats van een standaard rondvaart kun je zelf met een groep mensen door de grachten varen. Daarnaast is Leiden ook een uitstekende keuze om een dagje te shoppen. De Haarlemmerstraat en Breestraat zijn lange winkelstraten waar het altijd gezellig druk is. Naast winkels vind je hier ook terrassen waar je heerlijk een biertje of wijntje kunt drinken.

Natuur

In Leiden kun je ook heerlijk ontspannen in de natuur. Het Leidse Hout is een park net buiten het centrum waar je rustig kunt wandelen of op het terras van Theehuis het Leidsche Hout een drankje nuttigen. Voor kinderen is het ook een heerlijke plek om te spelen. Genieten van de natuur doe je daarnaast in de Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland. Deze tuin bestaat al sinds 1590 en bezit nog steeds bomen en gebouwen uit die tijd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Houd onze site in de gaten, zo ben je steeds op de hoogte van interessante informatie. We publiceren onze teksten met grote regelmaat, zo is er telkens iets nieuws te ontdekken.

Contactgegevens

Via info @ strandzeilen-terschelling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden