Het mag dan misschien wel de jongste provincie van Nederland zijn (bestaat vanaf 1 januari 1986) toch is er heel wat beleven. Dit komt mede omdat er in Flevoland veel mogelijk is om te ondernemen. Ondernemen en culturele ontwikkelingen zijn al millennia met elkaar verbonden. Soms lijkt het alsof ze tegenpolen zijn, maar feitelijk voeden ze elkaar. Het is niet voor niets dat de cultuur altijd sterk ontwikkelt in de grote steden. Dat is ook de plek waar het geld zit. Maar dit terzijde. In deze blog gaan we je vertellen wat Flevoland je allemaal te bieden heeft, dingen waar je bijna geen geld voor mee hoeft te nemen. Lees snel verder en laat je inspireren!

Batavia

Het oude VOC-schip de Batavia is een prima voorbeeld van een attractie waar Flevoland beroemd om is. Dit schip uit de zeventiende eeuw is nagebouwd en biedt een schitterende inkijk in het leven van die tijd. Het betreft een groot handelsschip waar mee naar Indië gevaren werd, wat destijds een kolonie van Nederland was. Je zou kunnen zeggen dat dit schip een monument geworden is van het behaalde succes in die tijd, maar tevens een herinnering is aan de uitbuiting van de gekoloniseerde volkeren. Het was een andere tijd, maar we kunnen er zeker lering uit trekken.

Natuur

De Zuiderzee is ontpoldert (1891 en langzaam aan kwam Flevoland tevoorschijn (1891-1975). Het is merkwaardig hoeveel plekken er in de provincie te vinden zijn waar volop genoten kan worden van de natuur. We noemen even een aantal voorbeelden:

  • Schokland. Een eiland zonder zee, kwam droog te liggen toen de Zuiderzee ontpolderd werd.
  • Lepelaarplassen. Een prachtige plek om vogels te spotten.
  • Pampushout. Dit is een waanzinnig stadsbos waar je lekker kunt wandelen, met of zonder de hond.
  • Het Knarbos. Of je een oude knar bent of niet, hier kun je heerlijk uitwaaien.
  • Wil je reigers en andere dieren zien? Ga dan naar de Reigerplas bij Zeewolde.
  • Wat dacht je van lekker uitkijken over de velden van het Vaderland? Bij het Winkelse Zand kijk je je ogen uit!

Conclusie

Flevoland is een prachtige provincie waar je twee dingen vindt: rust en ruimte. Een ideaal decor voor een familiefeest of een uitje met een vrienden. Laat je inspireren door de vele zaken die deze jonge provincie je te bieden heeft!

Pin It on Pinterest