Wil je jouw huidige boot gaan verkopen, maar weet je nog niet precies of je dit wilt gaan of de verkoop ervan wilt gaan uitbesteden? In dit artikel geven we een aantal reden waarom je verkopen van je boot beter kan overlaten aan een makelaar.

Tijd besparen met de verkoop van je boot

Men vergist zich vaak in de tijd die je kwijt om de boot te verkopen. Wellicht denk je dat met het plaatsen van een advertentie de boot zo verkocht kan worden. Dit is echter niet alles en bovendien is het zeer frustrerend om een aantal bezichtigingen te verzorgen en je de boot nog steeds niet verkocht krijgt. Dan gaat de tijd die je er in moet steken om de boot te verkopen je steeds meer tegenstaan en ben je vaak best bereid om daar een bepaalde fee voor te betalen. Daarom is het altijd goed om jachtmakelaar in te schakelen.

Je schakelt expertise in

Met het inschakelen van een jachtmakelaar schakel je bovendien ook expertise in. Zij zullen de boot gemakkelijker kunnen verkopen dan jij dat zelf kan. Een jachtmakelaar heeft zich in het verkopen gespecialiseerd, daarom kunnen ze vaak erg gemakkelijk bepaalde onzekerheden bij de kopende partij wegnemen. Hierdoor zal een makelaar vaak ook een boot sneller kunnen verkopen dan dat jijzelf dat kan. Vooral als je van jezelf weet niet dat je niet echt een ster bent in verkopen of niet goed voet bij stuk kunt houden met betrekking tot de verkoopprijs.

Plaats in de verkoophaven

Sommige makelaars hebben tevens een eigen verkoophaven. Dat betekent dus dat hier altijd potentiële kopers komen. Dit is dus ook direct een extra mogelijkheid om de boot onder de aandacht te brengen, waar andere verkopers dit alleen maar online kunnen doen. De jachtmakelaar kan de potentiële kopers een rondleiding geven en tegelijkertijd een boot onder de aandacht brengen die past bij hun wensen en behoeften. Kortom een extra kans om de boot te verkopen.

Pin It on Pinterest