Bedrijfsnaam

Redenen om in Amsterdam een boot te huren

Geplaatst op

Amsterdam staat bekend om de stad van het water. De grachten staan zelfs op de lijst van cultureel erfgoed. We vertellen je waarom een stad die gebouwd is op het water, het best bekeken kan worden vanaf het water.

Onbelemmerd zicht

Heb je wel eens in een museum voor het pronkstuk gestaan, maar je zag niets omdat talloze enthousiastelingen voor je stonden en het zicht blokkeerden? Vanaf het water heb je perfect zicht op de kade en zie je ook de omgeving rond het object goed. Op beroemde toeristische plaatsen kan het normaal gesproken erg druk zijn, in je boot vaar je zo langszij.

Ervaar het leven op het water

Amsterdam staat bekend om de hoge grachtenpanden op de kade, maar ook het leven op een woonboot is populair in de hoofdstad. Aangezien er vele grachten zijn, wonen veel Amsterdammers op het water. Je kunt een deel van deze unieke leefomgeving ervaren door met je boot langs de varende woningen te varen.

Zie alle hoogtepunten tijdens een tocht

Het centrum van Amsterdam is groot en de smalle straatjes zijn vaak druk. Het kan veel moeite kosten om alle hoogtepunten van de stad in één dag te willen zien. Met een bootje hoef je je echter niet te haasten, want alle bekende gebouwen liggen aan het water! Doordat er zoveel grachten zijn kun je bijna overal langsvaren. Vanaf het water kunnen onder andere het Rijksmuseum, het Anne Frank huis of de Heineken bierbrouwerij je simpelweg niet ontgaan.

Goedkope sightseeing

Met een sloep heb je geen kans op taxichauffeurs die je oplichten of een bus die niet stopt op de locatie die je in gedachten had. Je vaart zelf en bepaalt dus zelf waar je stopt. Ook betaal je een vaste prijs voor het aantal uur dat je wilt varen. Eten en drinken kun je zelf meenemen; het is dus vrij eenvoudig om met een laag budget toch optimaal te genieten van de Nederlandse hoofdstad.

Wil je op pad met een bootje? Een boot huren in Amsterdam doe je bij Mokumboot. Reserveer je sloep en stap op één van de zes locaties op. De route bepaal je helemaal zelf!

Gerelateerde berichten

Over ons

Houd onze site in de gaten, zo ben je steeds op de hoogte van interessante informatie. We publiceren onze teksten met grote regelmaat, zo is er telkens iets nieuws te ontdekken.

Contactgegevens

Via info @ strandzeilen-terschelling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden