De komende zomer ziet er voor een groot deel van de Nederlanders een beetje anders uit dan normaal gesproken. Dit wordt veroorzaakt door de vele gecancelde vliegreizen naar het buitenland in verband met het coronavirus. Velen hebben hierdoor een voucher gekregen die ze kunnen gebruiken om de volgende zomer alsnog op de geplande vliegvakantie te gaan. Door alle maatregelen en onzekerheden waarin we momenteel leven is de kans groot dat je de zomer van 2020 doorbrengt in eigen land. Om deze zomer niet compleet in het water te laten vallen en er toch nog het beste van te maken, hebben we in dit blog een aantal leuke ideeën onder elkaar gezet die je helpen om jezelf te vermaken in eigen land tijdens de zomer.

Waddeneilanden

De Waddeneiland zijn altijd al een zeer populaire plek geweest om op vakantie in eigen land te gaan. Dit wordt met name veroorzaakt door het vakantiegevoel dat de eilanden met zich mee brengen. Je waant je op het eiland in een geheel andere en relaxtere sfeer dan thuis, waardoor je ook op de Waddeneilanden geheel tot rust komt. Daarnaast zijn er voldoende leuke restaurants, terrasjes en activiteiten op het eiland aanwezig, waardoor je jezelf geen moment verveelt. Bovendien worden de eiland uiteraard gekenmerkt door de omringende zee waar je heerlijk lange wandelingen kunt maken of juist kunt genieten van de zon en het geluid van de zee.

Kamperen

Veel mensen kiezen er in de zomermaanden voor om met de auto richting Frankrijk, Spanje of Italië te rijden om te genieten van een welverdiende vakantie op de camping. Ook de autovakanties zijn door de maatregelen in verband met het coronavirus in de problemen gekomen. Gelukkig zijn er in Nederland ook zeer veel campings waar je heerlijk tot rust komt. Bovendien houden we hiermee het geld in de eigen economie, waardoor de eventuele aanstaande economische crisis verzacht kan worden. Daarnaast kun je ook in de achtertuin kamperen, waardoor je toch nog een beetje het vakantiegevoel ervaart.

Schokland

Naast de eilanden in de Waddenzee, bevatte Nederland vroeger nog meer eilanden, waaronder Schokland. Schokland is een voormalig eiland waarop al eeuwenlang mensen wonen. Het eiland is echter altijd in strijd geweest met het omliggende water, wat in 1825 leidden tot een flinke overstroming. Hierbij spoelde een groot deel van de huizen weg en vielen er verschillende slachtoffers. Op het eiland vind je verschillende archeologische monumenten die bewaard zijn gebleven uit die tijd.

Pin It on Pinterest